Uitstel administratieve plichten lage WW-premie

doorJob Zwaneveld

Uitstel administratieve plichten lage WW-premie

Uitstel administratieve plichten lage WW-premie

Sinds 1 januari van dit jaar is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van kracht. Onder andere is de WW-premie gewijzigd. Voor werknemers met een vast contract geldt 2,94%; bij een contract voor bepaalde tijd is het 7,94%. Voor het toepassen van de lage premie moet in de loonadministratie een schriftelijke arbeidsovereenkomst met de werknemer opgenomen zijn. Als werkgever hebt u hiervoor uitstel gekregen tot 1 april.

Toevoeging
De schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd moet zowel door de werkgever als de werknemer ondertekend zijn. De onbepaalde tijd mag ook in een door beide partijen ondertekende toevoeging worden vermeld. De overeenkomst moet op de loonstrook staan.

Terugwerkende kracht
De voornoemde coulanceregeling geldt slechts wanneer de werknemer voor 1 januari ’20 in dienst is getreden en het contract doorloopt na 31 maart. Tot 1 april kunt u de lage WW-premie afdragen. Overschrijding van de termijn betekent afdracht van de hoge premie, met terugwerkende kracht tot 1 januari. Ons kantoor staat voor u klaar met een complete uitleg.

  • De WAB maakt onderscheid in de WW-premie voor vaste (laag) en tijdelijke (hoog) werknemers.
  • Om te voldoen aan de voorwaarden van de lage afdracht hebt u tot 1 april de tijd.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Neem contact met ons op voor informatie op maat.

Over de auteur

Job Zwaneveld administrator

Geef een reactie