Een fiets van de zaak wordt fiscaal aantrekkelijker

doorjzwaneveld@vddungencv.nl

Een fiets van de zaak wordt fiscaal aantrekkelijker

Het kabinet wil de fiets van de zaak fiscaal gaan stimuleren. Voor meer informatie kunt deze link raadplegen of neem contact met ons op.

doorjzwaneveld@vddungencv.nl

Afkoop pensioen in eigen beheer: let op dat de juiste B.V. aangifte doet

“Het aangeven van de afkoop van het pensioen in eigen beheer gaat niet altijd goed. We zien dat soms de verkeerde B.V. aangifte doet. Of dat de B.V. te vroeg aangifte doet.”

Dit laat de Belastingdienst weten via een nieuwsbericht van 6 september 2017.

doorjzwaneveld@vddungencv.nl

Inrichtingseisen voor zakelijke bestelauto’s

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de inrichtingseisen voor zakelijke bestelauto’s. Voor meer informatie kunt u onderstaande deze link raadplegen of neem contact met ons op.

doorjzwaneveld@vddungencv.nl

Dien uw verzoek teruggaaf EU btw in vóór 1 oktober 2017

Als ondernemers btw belaste prestaties verrichten, dan kunnen zij de aan hen gefactureerde btw voor zakelijke uitgaven als voorbelasting in hun periodieke aangifte verrekenen. Voor de teruggaaf van btw op facturen uit een andere EU-lidstaat moeten zij een apart verzoek doen.
Het verzoek om teruggaaf van btw over 2016 uit een andere EU-lidstaat moet vóór 1 oktober 2017 worden gedaan via een portal van de Belastingdienst. De Belastingdienst zal het teruggaafverzoek doorsturen naar de betreffende EU-lidstaat. Wordt het teruggaafverzoek niet tijdig gedaan, dan neemt de andere EU-lidstaat het mogelijk niet in behandeling.
Teruggaaf van de btw via deze werkwijze is overigens niet mogelijk als er in de andere EU-lidstaat aangifte omzetbelasting moest worden gedaan.

Om het verzoek om teruggaaf te doen, zijn inloggegevens nodig die (als deze niet eerder zijn toegekend) via deze website Uiteraard kunnen wij u helpen bij het verzoek om teruggave van de EU btw.

doorjzwaneveld@vddungencv.nl

Website in bewerking

Momenteel is de website in bewerking waardoor nog niet alle informatie op onze website te vinden is. Excuses voor het eventuele ongemak.